Category Archives: Română

Limba română

Teorii

Teoria este un tip de gândire abstractă sau generalizatoare contemplativă şi raţională, sau rezultatele unei astfel de gândiri. În funcţie de context, rezultatele ar putea include, de exemplu explicaţii generalizate despre cum funcţionează natura. Cuvântul îşi are rădăcinile în greaca veche, dar în utilizarea modernă a căpătat mai multe alte sensuri conexe diferite. O teorie… Read More »

Loja masonică

Această plachetă comemorează o vizită “fraternală a MIRMAS, asociaţia masonică a membrilor Royal Australian Navy, aflată iniţial la Apprentice Training Base, HMAS Nirimba, de unde vine şi numele. Placa este modelată după însemnul marinei militare. Vizita a fost efectuată la Loja Gundagai United, Nr.25 Loja (denumită adesea Lojă Privată sau Lojă Constituentă în constituţiile masonice)… Read More »

Poliţist român a împuşcat mortal un elev de etnie minoritară în Călăraşi

Mihai Maro, un elev de etnie minoritară din Călăraşi, a fost identificat ca suspect într-un jaf şi a fost împuşcat mortal de unul din poliţişti, pe 9 august. Supăraţi pe acţiunea nejustificat a poliţistului şi convinşi că acesta nu l-ar fi împuşcat pe Mihai dacă acest nu era de etnie minoritară, confraţii săi din Călăraţi… Read More »

Geofizica

(Vârsta fundului mării. Multe dintre informațiile despre date se obţin din anomaliike magnetice.) Geofizica este o ştiinţă fizică care studiază procesele fizice și proprietățile fizice ale Pământului și mediul său înconjurător, precum și utilizarea de metode cantitative pentru analiza lor. Termenul de geofizică uneori se referă doar la aplicațiile geologice: forma Pământului; câmpurile sale gravitaționale… Read More »

Fizica chimică

Fizica chimică este un subdisciplină a chimiei și fizicii, care investighează fenomenele fizico-chimice, folosind tehnici de fizica atomică și moleculară și fizica materiei condensate. Este o ramură a fizicii care studiază procesele chimice din punctul de vedere al fizicii. Deşi se află la interfața dintre fizică și chimie, fizica chimică este diferită de chimia fizică,… Read More »

Construcţia unui laser. Arme cu laser.

Componentele tipice ale unui laser: 1. Mediu de amplificare 2. Energie de pompare laser 3. Reflector 4. Cuplaj de ieșire 5. Fascicul laser Un laser constă dintr-un mediu de amplificare, un mecanism pentru a furniza energie pentru laser, și un dispozitiv pentru feedback optic. Mediul de amplificare este un material cu proprietăți care îi permit… Read More »