Category Archives: Română

Limba română

Evaluarea informaţiilor criminale

Evaluarea informaţiilor criminale este domeniul compilării, analizei şi/sau dig’fuzării informațiilor într-un efort de a anticipa, a preveni, sau monitoriza activitatea criminală. Poliția Militară a Armatei Statelor Unite definește evaluarea informaţiilor criminale în detaliu. Evaluarea informaţiilor criminale constă în  colectarea sau compararea, analizarea, înregistrarea/raportarea și difuzarea informațiilor de către agențiile de aplicare a legii în ceea… Read More »

Ajutoare cu de-a sila, din partea Rusiei pentru Ucraina

Rusia are o îndelungată tradiţie în a ajuta ţările europene fără voia lor. Iar România a reuşit în unele cazuri să ajute la atenuarea efectelor acestor ajutoare, inclusiv în 1968 când Rusia a intrat cu tancurile în Cehoslovacia pentru a menţine “democraţia” comunistă. De data aceasta, România nu mai contează în ecuaţie, are alte probleme… Read More »

Informaţia asimetrică – Proiectarea mecanismului

Diagrama Stanley Reiter de mai sus ilustrează un joc al proiectării mecanismului. Partea de sus stânga Θ arată spaţiul tip iar partea de sus dreapta spaţiul X al rezultatelor. Funcţia de selecţie socială f(θ) mapează un profil tip pentru un rezultat. În jocurile de proiectare a mecanismului, agenţii trimit mesaje M într-un mediu de joc… Read More »

Teorii

Teoria este un tip de gândire abstractă sau generalizatoare contemplativă şi raţională, sau rezultatele unei astfel de gândiri. În funcţie de context, rezultatele ar putea include, de exemplu explicaţii generalizate despre cum funcţionează natura. Cuvântul îşi are rădăcinile în greaca veche, dar în utilizarea modernă a căpătat mai multe alte sensuri conexe diferite. O teorie… Read More »

Loja masonică

Această plachetă comemorează o vizită “fraternală a MIRMAS, asociaţia masonică a membrilor Royal Australian Navy, aflată iniţial la Apprentice Training Base, HMAS Nirimba, de unde vine şi numele. Placa este modelată după însemnul marinei militare. Vizita a fost efectuată la Loja Gundagai United, Nr.25 Loja (denumită adesea Lojă Privată sau Lojă Constituentă în constituţiile masonice)… Read More »

Poliţist român a împuşcat mortal un elev de etnie minoritară în Călăraşi

Mihai Maro, un elev de etnie minoritară din Călăraşi, a fost identificat ca suspect într-un jaf şi a fost împuşcat mortal de unul din poliţişti, pe 9 august. Supăraţi pe acţiunea nejustificat a poliţistului şi convinşi că acesta nu l-ar fi împuşcat pe Mihai dacă acest nu era de etnie minoritară, confraţii săi din Călăraţi… Read More »