Home » Articole » Articole » Calculatoare » Dezvoltarea web » Web Site Design

Web Site Design

Bubble Media Web Site Design

Un sit web este o colecţie de informaţii despre un subiect anume sau topic. Proiectarea sitului web este definită ca aranjamentul şi crearea paginilor web care formează îmoreună un sit web. O pagină web constă din informaţii pentru care este dezvoltat situl web. Un sit web poate fi comparat cu o carte, unde fiecare pagină a cărţii este o pagină web.

Există multe aspecte (care ţin de design) în acest proces şi, datorită dezvoltării rapide a Internetului, pot apare noi aspecte. Pentru siturile web necomerciale, scopul poate diferi în funcţie de expunerea dorită şi răspuns. Pentru siturile web comerciale, aspectele de bază ale designului sunt:

  • Conţinut: substanţa şi informaţia pe sit trebuie să fie relevantă pentru sit şi trebuie ţintită audienţa interesată de sit.
  • Uzabilitate: situl trebuie să fie prietenos pentru utilizatori, cu interfaşa şi navigarea simple şi sigure.
  • Aspect: grafica şi textul trebuie să includă un singur stil integrat, pentru a arăta consistenţă. Stilul trebuie să fie profesional şi relevant.
  • Vizibilitate: situl trebuie să fie uşor de găsit prin cât mai multe, dacă nu toate, motoarele de căutare majore, şi media de publicitate.

Un sit web tipic constă din text şi imagini. prima pagină a unui sit web este cunoscută ca pagina Acasă (Home), sau Index. Unele situri web folosesc ceea ce se numeşte în mod obişnuit o Pagină Introductivă (Intro, Splash Page). Aceasta poate include un mesaj de bun venit, selectarea limbii sau a ariei geografice, sau o declaraţie. Fiecare pagină web dintr-un sit web este un fişier HTML care are propriul său URL. După ce este creată fiecare pagină, ele sunt de obicei legate împreună folosind un meniu de navigare compus din hiperlinkuri. Datorită cerinţelor de viteze mai mari pentru browsere s-a ajuns să se renunţe la paginile introductive, mai ales în cazul siturilor comerciale.

După ce un sit web este completat, el trebuie publicat sau încărcat pentru a fi văzut public pe Internet. Aceasta se poate face cu ajutorul unui client FTP. După publicare, webmasterul foloseşte o varietate de tehnici pentru a creşte traficul, sau vizitele. Aceasta include înscrierea siturilor în motoarele de căutare precum Google sau Yahoo!, schimb de linkuri cu alte situri web, afilieri cu situri web similare, etc.

(Traducere şi adaptare din Wikipedia sub licenţa GNU)

Aveţi nevoie de un webmaster? Click AICI. Tel. 0745-526896

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *